Δελτίο Τύπου για την εκδήλωση του Ο.ΔΙ.Π.Υ στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση του ΟΔΙΠΥ που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με τους Διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ και του Διοικητές Νοσοκομείων των αντίστοιχων Υγειονομικών Περιφερειών.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Αν. Υπουργός Υγείας κα Α. Γκάγκα η οποία τόνισε τον ρόλο του ΟΔΙΠΥ στη διασφάλιση της παροχής υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας προς όλους και την άριστη συνεργασία του Υπουργείου με τον Οργανισμό για την επίτευξη των στόχων της ευρύτερης πολιτικής του Υπουργείου Υγείας.

Χαιρετισμό απεύθυναν επίσης η κα Δερμεντζοπούλου Μελίνα, Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στον Τομέα Δημόσιας Υγείας &Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η οποία υπογράμμισε τη διάθεση της Περιφέρειας για συνδρομή στην υποστήριξη δράσεων και συνεργειών του ΟΔΙΠΥ στη Βόρεια Ελλάδα. Προσκεκλημένοι για χαιρετισμό ήταν επίσης οι Διοικητές 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας κ.κ. Μπογιατζίδης Π. και Τσαλικάκης Δ. αντίστοιχα, οι οποίοι έχουν ήδη υποστηρίξει συνέργειες του ΟΔΙΠΥ με τα νοσοκομεία ευθύνης τους με πολύ θετικά αποτελέσματα και διευρύνουν και υποστηρίζουν τις μελλοντικές δράσεις με κάθε δυνατό τρόπο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΔΙΠΥ κο Μπαλάνη Β. οι άξονες δράσης του Οργανισμού, τα Εθνικά προγράμματα που έχει αναπτύξει και υλοποιεί και οι συνέργειες για την επίτευξη της στρατηγικής 2022-2023 που θα φέρουν στην χώρα τις τελευταίες εξελίξεις στην υγεία, και η κα Καραίσκου Α., επιτελικό στέλεχος του ΟΔΙΠΥ η οποία παρουσίασε το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού για την αντιμετώπιση του προβλήματος των λοιμώξεων που σχετίζονται με την παρεχόμενη φροντίδα και που επηρεάζουν την ποιότητα και την ασφάλεια των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Ακολούθησε ουσιαστικός διάλογος με τους Διοικητές των νοσοκομείων οι οποίοι τόνισαν εξαιρετικής σημασία ζητήματα και έκαναν προτάσεις οι οποίες θα συμπεριληφθούν σε μελλοντικά προγράμματα του Οργανισμού για την βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος των υγειονομικών μονάδων με στόχο την ανταπόκριση των υπηρεσιών τόσο στις προσδοκίες και ανάγκες των ασθενών μας όσο και των εργαζομένων σε αυτές.

Μετάβαση στο περιεχόμενο