Επιταχύνουμε τη Δράση Μαζί! Η Υγιεινή των χεριών: Κρίσιμος παράγοντας στην μάχη κατά των λοιμώξεων

Μια διαφορετική δράση, που εκ πρώτης όψεως ξαφνιάζει αλλά στην πράξη σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο, θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, στο αμφιθέατρο του Nοσοκομείου Ε. Ντυνάν Hospital Center.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγιεινής των Χεριών, με την συστράτευση του ΟΔΙΠΥ (Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία), του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), του Περιφερειακού Γραφείου Ποιότητας και Ασφάλειας Ασθενών του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) στην Αθήνα, της Ελληνικής ΕΕΛ (Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων) και του Νοσοκομείου Ε. Ντυνάν Hospital Center,  στοχεύει στην χάραξη μίας κοινής στρατηγικής για την καλύτερη συμμόρφωση όλων των εμπλεκομένων σε αυτό το σημαντικό μέτρο πρόληψης των λοιμώξεων.

Άλλωστε ο ΠΟΥ για το 2023 προωθεί την καμπάνια «Accelerate action together. SAVE LIVES – Clean Your Hands» καθώς τώρα είναι μία κρίσιμη καμπή για την παγκόσμια κοινότητα.  Με την εμπειρία και τα διδάγματα από την πανδημία COVID-19 όλα τα κράτη θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερα και να καλύψουν τα κενά στην πρόληψη και στον έλεγχο των λοιμώξεων αντί να χαλαρώσουν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας. Η  υγιεινή των χεριών σώζει εκατομμύρια ζωές κάθε χρόνο όταν εκτελείται τις σωστές στιγμές κατά την παροχή υγειονομικής περίθαλψης, αποτελεί ίσως το βασικότερο μέτρο πρόληψης και παράλληλα ένδειξη σεβασμού σε ασθενείς και επαγγελματίες υγείας.

Η κουλτούρα του «Accelerate action together. SAVE LIVES – Clean Your Hands» αφορά σε ισχυρές κοινότητες εργαζομένων στον τομέα της υγείας, των υπευθύνων χάραξης πολιτικής και των οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, προκείμενου να επιταχύνουν και να διατηρήσουν τη δράση στο σημείο της φροντίδας για να κρατήσουν τους ανθρώπους ασφαλείς και υγιείς.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Υγιεινής των Χεριών θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Ε. Ντυνάν Hospital Center, την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, ώρα 12:30-16.00. Ελεύθερη είσοδος με ταυτόχρονη δυνατότητα διαδικτυακής μετάδοσης της εκδήλωσης μέσω YouTube Ερρίκος Ντυνάν:@HenryDunantGR  και Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων:@eeelgr.

 

Αρχεία

Αρχείο Μέγεθος αρχείου
pdf ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 292 KB
Μετάβαση στο περιεχόμενο