Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Επιταχύνουμε την Δράση Μαζί! Η Υγιεινή των χεριών: Κρίσιμος παράγοντας στην μάχη κατά των λοιμώξεων»

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα, Παρασκευή 5 Μαΐου 202, η εκδήλωση “Επιταχύνουμε τη Δράση Μαζί!  Εφαρμόζουμε υγιεινή των χεριών. Σώζουμε Ζωές’’, μια δράση που έγινε πραγματικότητα με την συστράτευση του Ο.ΔΙ.Π.Υ (Οργανισμός Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία), του ΕΟΔΥ (Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας), του Περιφερειακού Γραφείου Ποιότητας και Ασφάλειας Ασθενών του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) στην Αθήνα, της EΕΕΛ (Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων) και του Νοσοκομείου Ε. Ντυνάν Hospital Center.

Την εκδήλωση, που φιλοξενήθηκε στο αμφιθέατρο του Nοσοκομείου Ε. Ντυνάν Hospital Center, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι θεσμικών φορέων και οργανισμών από τον χώρο της υγείας καθώς και εκπρόσωποι της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Την έναρξη των εργασιών πραγματοποίησε ο Επικεφαλής του Ο.ΔΙ.Π.Υ, Διευθύνων Σύμβουλος κ. Βασίλειος Μπαλάνης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων σύμβουλος του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν, κ. Χαραμής Θ.

Xαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Υγείας κ. Αθανάσιος Πλεύρης, ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, ο Επικεφαλής του Περιφερειακού Γραφείου Ποιότητας και Ασφάλειας Ασθενών του ΠΟΥ στην Αθήνα κ. J. Breda, η Πρόεδρος του Ο.ΔΙ.Π.Υ κα Δάφνη Καϊτελίδου, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ κ. Θεοκλής Ζαούτης και η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων κα Αγγελική Καραΐσκου.

Στην συνέχεια ακολούθησαν τοποθετήσεις από εκπροσώπους του ΚΕΣΥ, της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, της Νοσηλευτικής Σχολής ΕΚΠΑ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, της Ιατρικής Εταιρείας Αθηνών, της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, της Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας, της Ελληνικής Εταιρείας Βιοπαθολογίας, της Ελληνικής Μικροβιολογικής Εταιρείας. Με στόχο την ενδυνάμωση του ρόλου των ασθενών κλήθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας κ. Δέδες Ν.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα στρογγυλό τραπέζι υπό τον συντονισμό του Γενικού Δ/ντή του Ο.ΔΙ.Π.Υ. κ. Ε. Θηραίου και του Δ/ντή Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Ε. Ντυνάν κ. Ι. Βαρθαλίτη, με τις ομιλίες του Συμβούλου του WHO Athens Quality of Care Office κ. Χρήστου Τριανταφύλλου, της Διευθύντριας Ασφάλειας και Διαχείρισης Κινδύνου Νοσηλευτικών Μονάδων Ο.ΔΙ.Π.Υ και Προέδρου της Ελληνικής Εταιρείας Ελέγχου Λοιμώξεων κας Αγγελικής  Καραΐσκου, του Καθηγητή Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και Προέδρου της Επιτροπής Νοσοκομειακών Λοιμώξεων του Ερρίκος Ντυνάν κ. Σαρόγλου Γ. και του Προϊστάμενου του Τμήματος Μικροβιακής Αντοχής και Λοιμώξεων που συνδέονται με την φροντίδα υγείας του ΕΟΔΥ, κ. Μαραγκού Α, για τις διαστάσεις της Ασφαλούς Φροντίδας Υγείας για την Υγιεινή των χεριών.

-από αριστερά στη φωτογραφία συμμετέχουν ο κος Χαραμής Θ., Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ε. Ντυνάν Hospital Center και ο κος Πλεύρης A., Υπουργός Υγείας

-από αριστερά στη φωτογραφία συμμετέχουν οι:

  • κα Γιαμαρέλλου Ε., Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας
  • κος Ζαούτης Θ., Πρόεδρος ΕΟΔΥ
  • κος Πλεύρης Α., Υπουργός Υγείας
  • κος Μπαλάνης Β., Διευθύνων Σύμβουλος Ο.ΔΙ.Π.Υ Α.Ε
  • Mr Breda J., Head, WHO Athens Quality of Care Office
  • κα Καϊτελίδου Δ., Πρόεδρος Ο.ΔΙ.Π.Υ  Α.Ε
  • κος Σύψας Ν., Γενικός γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων
Μετάβαση στο περιεχόμενο